6 augustus 2017

Wie ging je voor?

Ondernemen doe je niet alleen

Ondernemen Werkt! reist een stuk met je mee bij de start van je eigen bedrijf. Wij bieden je focus en structuur. Voorzien je van informatie, allerlei handige tips en trainers die je op allerlei verschillende onderwerpen bijpraten. Zodat je beter voorbereid kunt starten met je bedrijf, je al beschikt over een netwerk en dus succesvoller zal zijn en een grotere kans op slagen. Onze methodiek is intensief, praktisch en helder. Wij zorgen ervoor dat je plannen scherper zijn. En als wij je plannen niet haalbaar vinden, vertellen we dat ook.

Fulco en Daniëlle delen hun ervaringen.

"Danielle Koelemij van iDee Doet"

“Door Ondernemen Werkt! ontdekte ik dat ik allang ondernemend dacht en deed.”

Daniëlle Koelemij woont en werkt in hartje Alkmaar. Ze zat bij de tweede lichting van Ondernemen Werkt! in 2013. Haar bedrijf heet iDee Doet. www.ideedoet.nl. ‘Tegen alle adviezen in die de ondernemers krijgen tijdens Ondernemen Werkt!, heb ik ervoor gekozen niet te focussen, maar juist aan te bieden waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. iDee Doet doet dus van alles. Ik ben trainer, adviseur, coach, evenementenorganisator, fondsenwerver, en ik verzorg communicatie en social media van klanten. Heerlijk! In 2013 werkte ik als cultuuraanjager en fondsenwerver bij Artiance. Ik dacht al een tijdje na over het zelfstandig ondernemerschap en deed ook al een jaar of vijf freelance werk naast mijn vaste deeltijdbaan, maar de drempel om fulltime freelance te gaan werken was voor mij te hoog; het idee om helemaal zelfstandig te zijn vond ik eng.

"Fulco Bakker van Fixar"

“Ondernemen Werkt! was voor mij de stok achter de deur om door te pakken”

Fulco Bakker woont en werkt in de binnenstad van Alkmaar. Ondernemen Werkt! kwam op zijn pad in september 2014. Met zijn bedrijf Fixar biedt Fulco ondersteuning voor particulieren en bedrijven die werken met Apple-producten. www.fixar.nl ‘Toen ik met Ondernemen Werk! startte, had ik al een ondernemersplan. Ik maakte gebruik van de Startersregeling van UWV en in de voorbereidingsperiode die daarbij hoort, schreef ik mijn plan. Fixar bestond dus al toen ik aan Ondernemen Werkt! begon. Daarvóór had ik een vaste baan als systeembeheerder bij een bedrijf dat ook een retailtak had. Doordat het niet goed ging met het retaildeel, moesten er mensen weg, en daar was ik er een van. Ik had een paar jaar eerder al met het idee gespeeld om voor mezelf te beginnen en ik zag nu dus een kans om dat echt te gaan dóén. En ik heb die kans gegrepen.