4 augustus 2018

Actueel overzicht van de workshops voor startende zzp’ers

Onderstaand tref je de informatie aan over de modulaire workshops die je kunt volgen.

De locatie van de workshops is meestal Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar. De kosten per workshop bedraagt 75,00 exclusief BTW.  De workshops zijn van 17.30 – 21.00 uur ’s avonds.

Heb je interesse in één van deze workshops, meld je dan aan bij ja@ondernemenwerkt.nl. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Jacqueline Boots 06-26050412.

13 september 2018

ONTDEK JOUW HONGERIGE MARKT

Waar zitten jouw talenten en waar ben jij nu echt specialist in. Als je dit goed weet, dan weet je ook wie jouw ideale klant is. Jacqueline Boots, ondernemersadviseur van Ondernemen Werkt! neemt je mee in de wereld van de markting. Ze maakt je bewust van jouw talenten en laat je jouw unieke klanten ontdekken. En als je dat dan weet. Hoe zet je dat dan in de markt? Een avond vol ontdekkingen dus.

27 september 2018

DE JURIDISCHE ASPECTEN VAN HET ONDERNEMERSCHAP

Sabine Jansen en Dominique Nolet, advocaten van Van Diepen van der Kroef, vertellen je alles over de juridische kant van het ondernemerschap. Zaken als algemene voorwaarden, arbeid juridische zaken, samenwerkingscontracten en ook de AVG passeren deze avond de revue. Bovendien kun je al je vragen die je hierover hebt stellen deze avond.

11 oktober 2018

MARKT- EN CONCURRENTIEGEGEVENS WAAR VIND IK HET? WAT IS MIJN “UNIQUE SELLING POINT”

Jacqueline Boots, ondernemersadviseur van Ondernemen Werkt! helpt je op weg in de wir war van online markt- en concurrentie onderzoek. Waar vind je de informatie die je nodig hebt en wat kun je er dan mee. In het tweede deel van de avond gaan we aandacht besteden aan jouw onderscheidend vermogen. Wat is jouw unieke verkooppunt? Wat los je op voor klant?

4 oktober en 8 november 2018 DE FINANCIËLE ONDERBOUWING VAN JE PLAN.

Humphrey Keijner leidt je door alle financiële aspecten die nodig zijn om je bedrijf te starten. Je verlies- en winstrekening, de investeringsbegroting, de balans, aanloopkosten en nog veel meer. Een training waarin je aan de hand van praktische voorbeelden en opdrachten inzicht krijgt in de financiële onderbouwing van je onderneming. Na deze twee avonden hebben de cijfers geen geheimen meer voor jou.

1 november 2018 PRAKTISCHE ADMINISTRATIE

Hoe zet je een administratie op voor je eigen bedrijf? Tijdens deze workshop krijg je praktische tips en handvatten hoe je dit kunt doen. Aan de hand van een online boekhoudsysteem kun je je inkomsten en uitgaven zodanig bijhouden dat je hieruit ook direct je btw-aangifte kunt doen. Natuurlijk kun je het in begin nog wat eenvoudiger opzetten. Wij vertellen je er graag meer over zodat jij de keuze kunt maken. 

29 november 2018 MEER KLANTEN DOOR INZICHT IN JE VERKOOPPROCES

Erik Simons van Fase-B weet als geen ander hoe het verkoopproces in elkaar zit. Tijdens deze workshop laat hij je aan de hand van zijn 9-stappenmodel zien hoe je komt tot de klanten die ook daadwerkelijk je product of dienst gaan afnemen. Tijdens deze avond zul je ontdekken waar jouw laaghangend fruit zit of hoe je dit kunt creëren. Ben je al benieuwd. Meld je dan snel aan voor deze workshop.

20 december 2018 HET OPTIMAAL INZETTEN VAN JE SOCIAL MEDIA

Als ondernemer ben je vooral bij de start van de bedrijf een duizendpoot. Een van de aandachts-gebieden waar je je ongetwijfeld mee bezig gaat houden is Social Media. Tijdens deze training word je geadviseerd welk medium het beste bij je past en hoe je hier gebruik van maakt. We doen dit heel interactief. Je neemt zelf je laptop of tablet mee en gaat direct aan de slag. Els Vriese van Conmar is de trainer deze avond. Zij houdt zich dagelijks bezig met de social mediastrategie voor bedrijven en kan je dus zeker de juiste informatie geven.

10 januari 2019 NETWERKEN IS NET WERKEN

Wat haal jij uit je netwerk en hoe groot is je netwerk eigenlijk? Tijdens deze avond vertelt Jacqueline Boots je alles over het opbouwen en onderhouden van je netwerk. Bovendien geeft ze je tips hoe kunt oogsten uit je netwerken. Tijdens deze interactieve workshop oefen je bovendien een netwerkgesprek met de andere ondernemers die aanwezig zijn. Durf jij?

17 januari 2019 OP DE STIP VOOR EEN VERPLETTERENDE EERSTE INDRUK

Een eerste indruk maak je maar een keer. Denk er dus goed over na wat je uit wilt stralen. Wie of wat wil jij zijn. Tijdens deze workshop krijg je feedback of je huidige uitstraling en tips om deze beter te maken. Els Vriese is stylist en adviseert dagelijkse ondernemers en werknemers over hun uitstraling. Wat versterkt dit en wat kun je misschien beter niet meer doen. Wil jij de check doen of jouw eerste indruk de juiste is. Meld je dan aan.

24 januari 2019 ONDERNEMERSNETWERKEN STELLEN ZICH AAN U VOOR!

Een viertal ondernemersnetwerken Noord-Hollands Ondernemersnetwerk, De Blonde Tafel, Business Network International en de OSRA stellen zich voor. Waar wil jij je als ondernemer aansluiten? Waar komt je doelgroep? En natuurlijk netwerken we deze avond. Er is voor deze avond slecht plaats voor 40 ondernemers. En is kosteloos. Meld je dus snel aan via ja@ondernemenwerkt.nL 

31 januari 2019 ACQUISITIE

Hoe bereik je je klanten? Koude acquisitie eng? Op welke manier kun je acquireren. Gedurende de workshop krijg je vooral praktisch informatie en tips over acquisitie. Je gaat zelf ook aan het werk om een begin van je eigen acquisitieplan te maken.  De trainer voor deze avond is Gerjan Apeldoorn. Een ervaren trainer en ondernemersadviseur bij Ondernemen Werkt!

7 februari 2019 DE KRACHT VAN ONLINE MARKETING

Je bent start klaar met je website, facebook pagina, LinkedIn Groep en Twitter account. Maar hoe zet je social media in om je bedrijf te promoten? Sta jij bovenaan bij Google? Hoe is je website goed vindbaar? Vragen die je hebt als je start met ondernemen. Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en biedt vele mogelijkheden. Zeker als verkoopinstrument. Daarom besteedt onze trainer Dave Mansoor heel veel aandacht aan tips en trucs voor het zo efficiënt en effectief mogelijk werken met het internet. Weet jij soms ook niet waar je moet beginnen of je hebt juist nog wat hele specifieke vragen over acquisitie via internet. Kom dan naar deze workshop.

14 februari 2019 KLANTGERICHT COMMUNICEREN

Wat voor klanttypes zijn er? van welke type klant gaan jouw haren rechtop staan? Hoe ga je dan toch met ze om? En haal je je omzet binnen. Hoe communiceer je optimaal?Trainer Dick Pieters van Ignius laat je voelen wat het belang van communicatie is. Hij laat je aan de hand van een aantal theorieën over communicatie en vooral veel voorbeelden zien hoe het maximale uit je communicatie haalt. Na deze workshop door deze inspirerende trainer ben je klaar om het gesprek aan te gaan met iedere mogelijke gesprekspartner.